Gasblokken

Buiten is het guur, binnen brandt 't vuur

Deze gasblokken combineren de warme sfeer van een karakteristiek houtvuur, met het gemak en de veiligheid van een moderne gashaard. Het blok is in veel situatie te gebruiken. Wanneer u overstapt van een houtgestookte open haard naar een uitvoereing of als u een nieuw te bouwen haard heeft.

Veilig en milieuvrindelijk

Om een overmatige conentratie van rookgassen uit te sluiten, wordt elk gasblok beveiligd door een 'oxypilot'. Dit is een zuurstofgevoelige waakvlam, die bij eventuele terugstromen van rookgassen het toestel direct uitschakelt.
De verbrandingsgassen van onze blokken bevatten geen vaste deeltjes. bij het branden van de haard kna er dus geen roet of zwavel in de atmosfeer terechtkomen.

Maten

De gasblokken zijn leverbaar in diverse maten. Voor elke haard is er dus een passend gasblok verkrijgbaar.
Standaard zijn de branders gechikt voor aardgas, maar er zijn ook speciale propaan/butaan uitvoeringen. U kunt daarmee zelfs in uw caravan of buitenhuis genieten van een romantisch vuur.

Gasregelapparatuur

Om u vuur optimaal te kunnen bedienen, heeft u de juiste gasregelapparatuur nodig. U kunt kiezen uit een drietal gasregelingen.

HB handbediening

Met deze eenvoudige regeling kunt u het vuur ontsteken en traploos regelen. De apparatuur bestaat uit een compact regeblok dat onzichtbaar (maar bereikbaar) weggewerkt kan worden.

HB/AB afstandsbediening

Met deze set kunt u het vuur zowel handmatig als met behulp van een afstandsbediening regelen. Door eerst de waakvlam handmatig te ontsteken, kunt u vervolgens in uw stoel de intensiteid van het vuur controleren. De inbouw is compact door de kleine componenten. Het model is tevens verzien van een kinderslot.

AB afstandsbediening

Voor maximaal bedieningsgemak is de volledig autoimatische gasregeling type AB ontwikkeld. Met behulp van de infrarood afstandsbediening onsteekt u en regelt u het vuur met het grootste gemak. Alle benodigde apparatuur kan onzichtbaar weggewerkt worden (alleen een ontvangeroog blijft zichtbaar).

HB HBAB AB