Zink

Algemeen

Alle Rheinzink producten zijn vervaardigd van titaanzink, hetgeen voldoet aan de kwaliteitseisen welke worden gesteld aan "Quality zinc". Deze eisen hebben onder andere betrekking op de zuiverheid van de zinksamenstelling en garanderen een zink-product dat voldoet aan de strengste eisen. Zink wordt geleverd in diverse dikten. De dikte wordt aangeduid middels een cijfer, bijvoorbeeld "zink 14" wat staat voor zink met een dikte van 0,80 mm.

Toepassing

Het zink wordt geleverd in bladen en op rollen voor toepassing bij roeven- en felsdaken, deklijsten, afdekkappen, gevelbekleding en in goten. Als gereed product zoals goten + hulpstukken, hwa buizen + hulpstukken.

Bijzonderheden

Naast het "walsblanke" zink is ook leverbaar "Nature Grey" zink. Bij dit product is de oxidatie- of patina laag die zich, normaal gesproken, in de buitenlucht vormt door middel van oxidatie van het zink, reeds in de fabriek aangebracht. Dit product heeft een egale, matte donkergrijze kleur. Het voordeel van Nature Grey zink is, dat het na verwerking een mooie, egale uitstraling heeft. Alle zinkproducten van Rheinzink zijn vervaardigd volgens NEN-EN normen en zijn KOMO gekeurd en derhalve voorzien een keuringscertificaat.

Particulieren

Wat zinkwerk betreft doet C.P. Onderhoudsbedrijf voornamelijk in opdracht van particulieren, met name oude panden cq. woningen beschikken nog over het authentieke zinkwerk. U zult bij de hedendaagse nieuwbouwwoningen weinig tot geen zinkwerk aantreffen.

Is uw oude zinkwerk aan vervanging toe?

Neemt u gerust contact met ons op!